Verenigingsondersteuners

Roy van Roekel en Gerjan van Stralen zijn sinds september 2019 werkzaam als verenigingsondersteuners in de gemeente. In samenwerking met de Sport- en Beweegkoepel helpen zei verenigingen met verschillende kansen, problemen en vraagstukken.

Samen met de verenigingen werken zij aan ontwikkelingen rondom de ‘open club’ gedachte. Denk aan gezonde sportkantines, rookvrije sportparken, walking-football activiteiten en evenementen. De verenigingen hebben een grote maatschappelijke waarde en moeten dienen als ontmoetingsplaats waar een ieder kan samen komen en kan bewegen.

De verenigingsondersteuners zijn nauw betrokken bij de creatie van een multifunctionele sportaccommodatie in Dodewaard. Verschillende initiatieven die door de verenigingsondersteuners zijn opgezet zijn: de Fresh Air walks, het uitrollen van Walking-Football, (gedeeltelijk) rookvrije sportaccommodaties, het Hybride Leren pilot i.s.m. het CIOS, fietslessen en beweegaanbod voor statushouders, beweeglessen voor senioren bij de Steegakker, het ontwikkelen van beleidstechnische zaken en Walking-Football events.