JOGG

JOGG is een positieve, inspirerende beweging en daar hoort een positieve boodschap bij.
“Stel je eens voor dat iedereen lekker in z’n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen? 

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd, met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Maar die omgeving is nu helemaal niet zo gezond. 
Het is vaak moeilijk om een juiste keuze te maken. Daar moeten we iets aan doen. 

Op de fiets naar school, Fruit en water in de sportkantine, Gezonde producten in de winkel, 
Lekker buitenspelen en uitgerust wakker worden. Samen maken we gezond gewoon” 

Onze leefomgeving is de afgelopen decennia aanzienlijk veranderd. Overal om ons heen worden we voortdurend verleid tot veel en ongezonde voeding, we bewegen steeds minder en slapen onvoldoende. Dit wordt versterkt door het intensieve gebruik van smartphones en tablets.  

Voor ouders/verzorgers, kinderen en jongeren is het in deze leefomgeving moeilijk om gezonde keuzes te maken. Bovendien maken sociaaleconomische factoren in het gezin zoals bijvoorbeeld armoede, werkloosheid of scheiding dat een gezonde leefstijl geen prioriteit krijgt. Het gevolg is dat veel kinderen, jongeren en volwassenen kampen met een ‘ongezond gewicht’.

Ongezond gewicht bij kinderen is niet alleen een belangrijk gevolg van fysieke aandoeningen, maar ook van ongezonde eet-, beweeg- of slaapgewoonten veroorzaakt door ongezonde omgevingsfactoren. Om een ongezond gewicht bij kinderen te voorkomen moeten we hun fysieke en de sociale leefomgeving gezonder maken.

Gemeente Neder-Betuwe heeft zich eind 2018 bij JOGG aangesloten. Lokale JOGG regisseur/aanjager/kartrekker gemeente Neder-Betuwe is dhr. Joris Maier. Bereikbaar via
tel: 06-48072563 of joris@sportbureaubetuwe.nl