Net als voorgaande jaren worden er nu ook in de maand oktober diverse Fresh Air Walks in de gemeenten Buren en Neder-Betuwe georganiseerd. Was het in andere jaren puur op het Stoppen met roken gericht, dit jaar wordt het breder getrokken en is er de oproep aan alle inwoners om in beweging te komen. Dit alles onder de noemer; Samen in beweging

De maand oktober wordt elk jaar omgedoopt tot Stoptober, wat zoveel betekent dat alle rokers worden opgeroepen om vanaf deze maand ook daadwerkelijk te stoppen. Veel sportverenigingen in beide gemeenten hebben de 1e stap al gezet en hun terrein voor bepaalde dagen en tijdstippen rookvrij gemaakt. Dit goede voorbeeld moet leiden tot een Rookvrije gemeente in 2030. Ligt het rokerspercentage nu nog boven het landelijk gemiddelde, o.a. middels deze Fresh Air Walks zien Buren en Neder-Betuwe een effectieve inhaalslag te maken om dit percentage te doen dalen.  

Beide gemeenten, de GGD en Healthclub Juliën hebben de handen in een geslagen en roepen de inwoners op, om deze maand ook op te pakken als start voor een gezonde(re) leefstijl, wat o.a. betekent meer bewegen, meer op gezonde voeding letten en voldoende ontspanningsmomenten nemen. 

Elke zaterdag in oktober staan er Fresh Air wandelingen op de agenda, die telkens om 10.00 uur starten. Zo zijn de 1e vier zaterdagen, 2, 9, 16 en 23 oktober, telkens 2 wandeltochten, zowel eentje in Neder Betuwe als eentje in gemeente Buren. De laatste Fresh Air is op zaterdag 30 oktober in Lienden, waar voor elke deelnemer een leuk “Leefstijl-cadeau” ligt te wachten. 

Bijzonder is dit jaar, dat de (sport)verenigingen er zelf voor kunnen zorgen dat ze kunnen investeren in “Gezondheid”. Iedere deelnemer die voor zijn of haar vereniging wandelt, dus inschrijft onder een bepaalde vereniging, die is goed voor €10,-. Als er dus 25 deelnemers zijn die onder Vereniging XX inschrijven, dan kan Vereniging XX € 250,- besteden aan gezonde diensten en producten die op een speciale menukaart staan vermeld. Het maximum gaat tot € 500,- per vereniging

Genoeg reden dus om in te schrijven, want behalve dat het gezond is voor jezelf, doet ook de vereniging er voordeel mee en snijdt het mes dus aan 2 kanten. Uiteraard kan er ook individueel deelgenomen worden. De afstand van iedere tocht is ongeveer 7-8 kilometer. Deelname is geheel gratis, opgave is gewenst. 

Startplaatsen Fresh Air Walks

Zaterdag 2 oktober 10.00 uur
Dodewaard        Sportpark de Eng, Dalwagen 82                                
Beusichem         Voetbalvereniging B.Z.S., De Wielstraat 8        

Zaterdag 9 oktober 10.00 uur
Opheusden     Sportvereniging DFS, Van Maanenstraat 1    
Buren              Sportvereniging Buren, Graafschapsstraat 6

Zaterdag 16 oktober 10.00 uur
IJzendoorn      Kans Voetbal, (Sportpark de Hoeken) Keizerstraat 102
Zoelen             Sportclub Zoelen, Uiterdijk 12

Zaterdag 23 oktober 10.00 uur
Kesteren         Voetbalvereniging Kesteren, Joachim van Hoemenstraat 2
Ingen               Voetbalvereniging ISC, Verhuizensestraat 8

Zaterdag 30 oktober
Lienden           Healthclub Juliën, Provincialeweg 16

Schrijf je hier in!